Lammekarré med løkmarmelade

Lammekarré med løkmarmelade © Ove Lindfors

Slik gjør du det:

1
Sett ovnen på 175 °C. Stek kjøttet brunt på alle sider i smør i en stekepanne. Gni inn kjøttet med hvitløk, rosmarin, salt og pepper.
2
Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet, det må ikke berøre benet.
3
Stek lammekarreen midt i ovnen til termometeret viser 58 °C, da er kjøttet vakkert rosa.
4
Pakk inn kjøttet i aluminiumsfolie. La det hvile i ca. 10 min. Skjær opp mellom bena ved servering.

Rødløksmarmelade

1
Skjær løken i skiver og stek den sakte på middels varme i olivenolje, ca. 7–8 min.
2
Ha i vann, eddik, sukker og rosiner. Kok sakte inn uten lokk i 15–20 min. Smak til med salt.

Kommentar

Bli den første til å kommentere