Lammekjøttboller

Kjøttbollene smaker himmelsk sammen med hjemmelaget rødkål. © Wolfgang Kleinschmidt/ Allt om mat

Slik gjør du:

1
Skrell og riv løken fint på et rivjern. Hakk ansjosfiletene. Ha løk, ansjos pluss lake, strøbrød, melk, timian, krydderpepper, sirup og kjøttdeig i en bolle og bland godt sammen til en jevn deig.
2
Krydre med 1 ts salt og 1/3 ts pepper. Prøv gjerne smaken ved å steke en prøvekjøttbolle.
3
Rull deigen til runde, små kjøttboller og legg dem over på et smurt fat.
4
Varm opp smør eller rapsolje i en stor stekepanne og stek kjøttbollene til de er pent og jevnt brune. For å være sikker på at de er gjennomstekte, kan du legge dem over i en langpanne kledd med bakepapir og steke dem ferdig i ovnen på 200° i 10 min.

Kommentar

Bli den første til å kommentere