Lammeskank med puylinser

Lammeskank med puylinser © Annika Broman
Gjester

Dag 1

1
Brun lammeskankene i 1 1/2 ss olje i en stor panne, og legg dem over i en stor gryte. Dryss over 1 ts salt.
2
Skrell løken, hakk den fint, og stek i 1 ½ ss olje. Tilsett paprika og ½ dl Ajvar relish.
3
Skrell hvitløken, og press feddene oppi. Plukk persillebladene av, og bind kvistene sammen.
4
Ha persillekvistene i gryten sammen med laurbærbladene. Gjem persillebladene til linsesalaten.
5
Hell vann over kjøttet, slik at det dekker. Kok opp, skru ned varmen, og la kjøttet putre under lokk, ca. 2 ½ time.
6
Avkjøl kjøttet, og plukk det av benene, fjern fett og sener.
7
Legg kjøttet i en skål. Sett kjøttet og suppen, det har kokt i, i kjøleskapet natten over.

Dag 2

1
Fjern det øverste fettlaget på suppen. Kok suppen uten lokk, til den er redusert til ca. 1 liter, ca. 1 time.
2
Hell suppen over i en ny gryte, og blend den med stavmikser.
3
Tilsett ½ dl Ajvar relish, og krydre med 1 ts salt. La sausen koke ytterligere, ca. 10 min.

Linsesalat

1
Skyll linsene, og kok dem 15–20 min., til de er møre.
2
Skrell løken, skrell gulroten, og hakk det hele fint. Stek det i olje ca. 2 min., tilsett linsene, og stek ytterligere 2-3 min.
3
Krydre med salt og pepper. Hakk persillebladene fint, og bland dem i salaten.
4
Sett ovnen på grill og høyeste varme. Varm lammeskankene ca. 10 min., til de er varme og har fått farge.
5
Servér med saus, linsesalat og hele sylteagurker.

Kommentar

Bli den første til å kommentere