Lammeskank til påske

Saftig lammeskank til påske, oppskrift fra Berit Nordstrand. © Berit Nordstrand

Slik gjør du:

1
Ha øvrige ingredienser i stekepannen (som du nettopp brukte til å brune lammet) sammen med fettet etter lammeskankene.
2
Rør med en visp, mens du varmer det til kokepunktet.
3
Slå så blandingen over kjøttet i gryten og sett gryten i ovnen.
4
Gryten står i ovnen i ca.3 timer. Koketid for kjøttet varierer litt ift lammeskankenes størrelse. Kjøttet skal ha løsnet fra beinet når det er ferdig.
5
Server lammeskanken med hjemmelaget potetpure av mandelpoteter, ovnbakte småpoteter eller søtpotetbåter, hvitløken, sausen og dampede grønne grønnsaker som for eksempel erter, sukkererter, asparges eller rosenkål.
6
Forvarm ovnen til 180 g. Sett en rist nederst i ovnen.
7
Bland mel, salt og pepper i en bolle og vend lammeskankene godt i blandingen så de dekkes på alle sider.
8
Stekes noen minutter på alle sider i en middels varm stekepanne i litt olivenolje.
9
Del den hele hvitløken i to og legg den i en gryte med lokk som tåler å stå i stekeovnen. Bruk alternativt en ildfast form med aluminiumsfolie over. Legg kjøttet i gryten.

Kommentar

Bli den første til å kommentere