Lammestek med geitost og rødvinssaus

Lammestek med geitost og rødvinssaus ©

Slik lager du lammestek

1
Forvarm ovnen til 175 °C.
2
Krydre kjøttet over med Herbes de Provence, hvitløk, salt og pepper.
3
Varm oljen i en stekepanne. Brun kjøttet til det er gyllenbrunt, legg det i en ildfast form og sett det til side.

Geitost-gratinering

1
Skjær poteter og søtpoteter i skiver, og legg dem i en ildfast form. Smuldre geitost på toppen.
2
Krydre med salt og pepper, og hell over melk og fløte. Stek i 40–45 minutter til alt er kremet og pent brunet.
3
Legg kjøttet i ovnen (med termometer) når gratineringen har vært inne i 20 minutter. Stek kjøttet til termometeret viser 59 °C (kjøttet er rosa). La kjøttet hvile i noen minutter før du skjærer det opp.

Rødvinssaus

1
Hell vinen, kraften, sukker, Herbes de Provence og svart pepper i en kasserolle. Småkok uten lokk inntil 1/3 er igjen. Sil urtene og hell sausen tilbake i kasserollen.
2
Visp inn smøret rett før servering. God påske og bon appetit!

Kommentar

Bli den første til å kommentere