Landbrød

Landbrød © Pia Enghild

Slik lager du landbrød

1
Bland de to meltypene grundig. Smuldre gjæren i melet, og tilsett resten av ingrediensene.
2
Elt deigen til den er blank og elastisk, og la den heve i kjøleskap natten over. Ta deigen ut av kjøleskapet, og la den temperere på kjøkkenbordet i et par timer.
3
Smør keramikkformen, både bunn og lokk, med smaksnøytral olje.
4
Helle deigen ut på et meldrysset bord, og form den til en kule.
5
Legg deigen i bunnen av formen, og press lett på den, så den fyller bunnen ut.
6
Sett formen –uten lokk – til etterheving 1 time eller til nesten dobbelt størrelse.
7
Sett ovnen på 200°
8
Skjær et par snitt i deigens overflate, legg lokket på, og sett formen på en stekeplate på nest nederste rille i en kald ovn.
9
Stek brødet i 1½ time. Ta det ut av formen, og la det kjøles ned på rist.

Kommentar

Bli den første til å kommentere