Landbrød i leirgryte

Landbrød i leirgryte © Charlige Drevstam/Allt om mat

Slik gjør du:

1
Varm opp vannet til det er fingervarmt, 37 °C. Smuldre gjæren ned i en bakebolle og ha i litt av vannet. Rør til gjæren har løst seg opp.
2
Ha i resten av vannet, 1/2 dl olje og melet, spar litt til utbakingen. Arbeid deigen glatt i en kjøkkenmaskin, ca. 10 minutter. Ha i salt og solsikkefrø. Arbeid deigen sammen i ytterligere 2 minutter. La deigen heven under et kjøkkenhåndkle i ca. 1 time.
3
Legg leirgryten i kaldt vann i ca. 30 minutter. Sett den opp ned på et kjøkkenhåndkle slik at den kan renne godt av.
4
Ha deigen over på et melet bakebord og elt den sammen med resten av melet. Form deigen til et avlangt brød.
5
Smør gryten innvendig, både bunnen og lokket, med 2 ss olje. Legg deigen over i gryten og skjær ca. 5 cm dype snitt på skrå med en skarp kniv. Legg på lokket.
6
Sett gryten nederst i kald ovn og sett ovnen på 200 °C. Stek brødet i ca. 1 time. Ha brødet over på rist og la det kjølne under et kjøkkenhåndkle.

Kommentar

Bli den første til å kommentere