Langtidsstekt lammeskank

Langtidsstekt lammeskank © Inger Mari Greni

Slik gjør du det:

1
Sett stekeovnen på 250 °C. Varm en stor, vid panne. Gni 4 lammeskanker grundig inn med rosmarinblandingen.
2
Brun smøret i den varme pannen og stek kjøttet fort på alle sider.
3
Ha olivenolje i bunnen av en ildfast form. Skjær pastinakk og gulrot i fire på langs. Kjern ut eplene og skjær i båter.
4
Fordel pastinakk, gulrot, eplebåter, tørkede frukter og rosmarinkvister utover formen og hell over portvin. Rød portvin kan også brukes.
5
Legg skankene oppå, og sett formen på nederste rille. Etter 10 min. senkes temperaturen til 140 °C. La kjøttet stå i 5–7 timer.
6
Hell over sky fra formen med jevne mellomrom, og skru eventuelt ned litt på varmen den siste timen for å unngå at det tørker inn.

Saus

1
Ha alle ingrediensene i en kjele, rør godt og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til væsken er redusert til det halve.
2
Mos fikenbitene. Smak til med sausen med nykvernet pepper.

Kommentar

Bli den første til å kommentere