Lapskaus

God gammeldags lapskaus © Charlie Drevstam/Allt om mat

Slik gjør du:

1
Rens kjøttet for hinner, og skjær det i 3 cm store terninger. Skrell og skjær løken i båter.
2
Stek kjøttet i to omganger i smør i en stekepanne. Krydre hver omgang kjøtt med litt salt og pepper. Stek løken i ca. 3 minutter slik at den får litt farge.
3
Legg kjøtt og løk over i en gryte. Kok ut stekepannen med 2 dl vann og hell over i gryten.
4
Skrell og skjær gulrøttene i skrå skiver. Skrell selleriroten og skjær den i terninger. Ha sellerirot og halvparten av gulrøttene i gryten sammen med allehånde, 2 ts salt, 6 dl vann og soyasaus. Smak til med litt mer pepper hvis du vil.
5
Sett på lokket og la alt småkoke i ca. 1 time. Tilsett resten av gulrøttene og la lapskausen koke videre uten lokk i ytterligere 30 minutter.
6
Hakk persillen og dryss over ved servering. Server gjerne med kokte poteter og flatbrød.

Kommentar

Del dine tips, forbedringer eller erfaringer med andre

Turid Fredheim
Rapportere

Bra, men jeg ville hatt poteter og kålrot kuttet i terninger i gryta. Allehånde ville jeg byttet ut med pepper????