Lapskaus

God gammeldags lapskaus © Charlie Drevstam/Allt om mat

Slik gjør du:

1
Rens kjøttet for hinner, og skjær det i 3 cm store terninger. Skrell og skjær løken i båter.
2
Stek kjøttet i to omganger i smør i en stekepanne. Krydre hver omgang kjøtt med litt salt og pepper. Stek løken i ca. 3 minutter slik at den får litt farge.
3
Legg kjøtt og løk over i en gryte. Kok ut stekepannen med 2 dl vann og hell over i gryten.
4
Skrell og skjær gulrøttene i skrå skiver. Skrell selleriroten og skjær den i terninger. Ha sellerirot og halvparten av gulrøttene i gryten sammen med allehånde, 2 ts salt, 6 dl vann og soyasaus. Smak til med litt mer pepper hvis du vil.
5
Sett på lokket og la alt småkoke i ca. 1 time. Tilsett resten av gulrøttene og la lapskausen koke videre uten lokk i ytterligere 30 minutter.
6
Hakk persillen og dryss over ved servering. Server gjerne med kokte poteter og flatbrød.

Kommentar

Bli den første til å kommentere