Lasagne med gresskar

Lasagne med gresskar © Camilla Pilgaard

Slik lager du lasagne med gresskar

1
Sett ovnen på 200°. Hakk gresskaret i små terninger, og fjern skallet. Kok gresskarbitene i rikelig med vann til de er helt møre.
2
Kutt paprika i mindre biter, og finhakk hvitløk og løk.
3
Stek løk og hvitløk i olivenolje i en stor gryte. Tilsett kjøttdeig og brun den.
4
Bland paprika, gresskar og hakkede tomater i gryten, og rør det godt sammen. Mos gresskaret, så kjøttsausen får en kremete konsistens.
5
Tilsett resten av krydderet, timian, chili, salt og pepper. La det stå og småkoke i ca. 15 min. Smak til med krydder igjen.
6
Skyll spinaten og fres den i litt olje i pannen, så spinaten faller sammen.
7
Bygg lasagnen i et ildfast fat. Start med et lag kjøttsaus i bunnen og legg deretter et lag lasagneplater, et lag kjøttsaus, spinat og hytteost. Fortsett slik til det ikke er mer igjen. Avslutt med et lag kjøttsaus, spinat og hytteost.
8
Sett lasagnen i ovnen i ca. 25 min. Ta deretter lasagnen ut og tilsett revet ost over. Stek den ferdig i ytterligere 20 min.
9
Ta lasagnen ut av ovnen og la den stå og sette seg i ca. 10 min. Middagen er nå klar til å serveres med en grønn salat og litt frisk timian på toppen.

Kommentar

Bli den første til å kommentere