Leverposteimousse og lakserøre

To gode retter til koldtbordet. © Ulrika Pousette/Allt om Mat

Slik lager du leverpostei-mousse:

1
Skjær posteien i mindre biter og rør den sammen med crème fraîche. Finhakk agurken og vend den inn i moussen. Krydre med pepper.
2
Fordel moussen på knekkebrød. Del agurken i strimler på langs og fordel oppå moussen. Server.

Slik lager du lakserøre med syrnet løk:

1
Syrnet løk: Skrell og skiv løken. Press sitronsaft. Bland løk og sitronsaft med salt. La stå i romtemperatur i 30 min.
2
Legg egget i en liten kasserolle med kaldt vann, og kok opp. La det koke i ca. 6 min. Skyll det i kaldt vann. Skrell og grovhakk egget.
3
Skrell og finhakk rødløken. Finhakk sylteløken. Ta skinnet av laksen og smuldre fisken i små biter. Bland begge løksorter med laks og tilsett majones, rømme og egg.
4
Skrell og press i hvitløken og krydre med salt og pepper.
5
Stikk ut små rundinger av brødet, 4 per skive. Legg på lakserøre rett før servering, og topp med syrnet løk.

Kommentar

Bli den første til å kommentere