Løksuppe med brietoast og bakte pærer til dessert

Løksuppe med brietoast og bakte pærer til dessert © Ulrika Pousette
30 min.

Løksuppe og pæredessert

1
Rens purren, og skjær den i tynne strimler. Gjem litt av det grønne til pynt. Skrell løk og hvitløk, og skjær begge deler i tynne skiver.
2
Stek purre, løk, og hvitløk i smør i en gryte. Hell vannet over. Tilsett buljongterninger, salt og ferskvernet pepper.
3
La det koke under lokk ca. 10 min. Sett ovnen på 250°.
4
Skjær osten i skiver. Skjær evt. brødet i åtte skiver. Rist brødskivene i brødrister.
5
Legg en skive brød i hver av de fire store suppeskålene eller ildfaste former.
6
Fordel suppen i skålene. Legg de resterende brødskivene oppå suppen, og legg osten over. Gratinér suppen midt i ovnen ca. 10 min.
7
Dessert: Del pærene i to, og skrap ut kjernehusene. Hakk valnøttene grovt, legg dem i "kjernehushullene”, og legg smør oppå.
8
Dryss sukker over hver pærehalvdel. Legg de halve pærene i en ildfast form. Tilbered i den nederste delen av ovnen, ca. 10 min.

Kommentar

Bli den første til å kommentere