Macaroni and cheese

Rødkålsalaten tilfører hele retten både en annen tekstur og masse gode C-vitaminer. © Ulrika Pousette/Allt om Mat
Vegetar

Macaroni and cheese:

1
Sett ovnen på 250 °C. Rens og del blomkålen i små buketter. Kok pastaen til den er al dente (lett tyggemotstand), la blomkålen koke med når det står igjen ca. 2 min. av koketiden. Hell av, men ta vare på ca. 2 dl av kokevannet.
2
Hakk gressløken. Bland ostesaus, parmesan, kokevann, presset hvitløk, halvparten av gressløken og sennep, og smak til med salt og pepper.
3
Bland ostesaus, pasta og blomkål godt sammen i en smurt, ildfast form.
4
Stek strøbrødet i 1 ss olje i en stekepanne på middels varme til det har fått fin farge. Dryss strøbrødet over gratengen, og stek den midt i ovnen i ca. 10 min.

Slik lager du rødkålsalat:

1
Rens og skjær kålen i tynne strimler, bruk gjerne en ostehøvel.
2
Strø over 1 ts salt, bland godt og klem strimlene sammen. Ha i eddik, ½ ts sukker og ½ ss olje, og kvern over svart pepper. Bland salaten godt.
3
Ta formen ut av ovnen og strø resten av gressløken over gratengen. Server med rødkålsalat.

Kommentar

Bli den første til å kommentere