Makaronigrateng

Makaronigrateng © Charlie Drevstam/Allt om mat

Slik gjør du:

1
Sett stekeovnen på 225 °C.
2
Kok pastaen ifølge anvisningen på pakken, men trekk fra noen minutter. Hell pastaen over i et dørslag.
3
Skyll purren og skjær den i strimler. Stek den i 1 ss olje i ca. 3 minutter. Hell pastaen over i et dørslag.
4
Skjær skinken i små terninger. Bland med pasta og stekt purre.
5
Smør en ildfast form (ca. 20 x 30 cm) med 1 ss olje. Ha i pastablandingen.
6
Visp sammen fløte, melk, egg, timian, 1 ts salt og krydre med pepper. Hell over pastaen.
7
Finhakk persillen og dryss halvparten over pastaen. Topp med revet ost.
8
Stek makaronigrateng midt i ovnen i ca. 30 minutter.
9
Dryss resten av persillen og server med én gang, gjerne med en god grønn salat.

Kommentar

Bli den første til å kommentere