Makroner

Makroner © Tara.no

Slik gjør du:

1
Bland mandelmel og 1/2 dl melis og sikt blandingen.
2
Stivpisk eggehvitene med en håndmikser i en tørr og ren bolle.
3
Tilsett sukkeret og resten av melisen litt etter litt sammen med en dråpe eller to med lavendelfarget konditorfarge som du har i med en tannpirker.
4
Bland inn mandel- og melisblandingen for hånd. Pass på at røren ikke blir for tykk, da vil kakene sprekke.
5
Ha røren i en plastpose. Klipp et lite hull i det ene hjørnet og sprøyt ut kaker på bakepapir med en omkrets på ca. 2–3 cm.
6
Bank stekeplaten i bordet slik at røren flyter litt ut. Ca. 3 mm tykke kaker er passe.
7
La kaken hvile på brettet i 30–60 minutter før de stekes. Da tørker overflaten og kakene sprekker ikke så lett.
8
Stek kakene på nederste hylle i stekeovnen på 150 grader i ca. 8–10 minutter avhengig av ovnen din. De er ferdige når kakene slipper underlaget lett.
9
Avkjøl på papiret. Løsne kakene forsiktig med en tynn, flat kniv.

Lavendelfyll

1
Smelt forsiktig hvit sjokolade i små biter med fløte i en liten kjele på svak varme. Rør til sjokoladen er smeltet og kremen er jevn.
2
Ha i en dråpe eterisk olje med lavendelduft. Avkjøl noe, men ikke mer enn at blandingen er kremete og blank.
3
Snu en makron med underdelen opp. Sprøyt på et lite lag med krem eller legg på fyll med en liten teskje.
4
Legg en annen makron med undersiden mot kremen.
5
Oppbevar ferdig fylte makroner i kjøleskap i et døgn før de spises.

Kommentar

Bli den første til å kommentere