Mandelkake med sitron og valmuefrø

Er dette verdens sunneste kake? © Lisa Lindtner, Cappelen Damm

Slik gjør du:

Hentet fra boken "Basisk mat", Cappelen Damm.
1
Forvarm stekeovnen til 160 °C.
2
Visp sammen egg og honning i en bolle.
3
Rør sammen smør og malte mandler godt i en annen bolle, og rør deretter inn eggene, litt om gangen, til en smidig røre.
4
Riv sitronskall og press saften ut av sitronene.
5
Tilsett bakepulver, sitronskall og sitronsaft i kakerøren og bland godt. Rør deretter i valmuefrøene.
6
Ha kakerøren i en smurt springform på 20-25 cm, og stek kaken i 30 minutter, til den er gyllen (dekk kaken med aluminiumsfolie hvis den blir for raskt brun). Kaken er stekt når den fjærer litt i midten når du trykker på den.

Kommentar

Bli den første til å kommentere