Mandelpotetpuré med hvite bønner og fisk

Potetpuréen kan brukes som tilbehør til både fisk og kjøtt! © Berit Nordstrand

Slik gjør du:

1
Kok mandelpoteten møre med skallet på (bønnene skal med i kokevannet de siste 2 minuttene). Det gjør ingen ting om du koker potetene i stykker, de skal moses uansett. Mens potetene koker så renser du hvitløksfedd, skjærer dem i skiver og surrer dem gyldne i smør i en stekepanne på moderat temperatur.
2
Hell av vannet på poteter og bønner, rør inn smør og fløte og mos det hele godt sammen med ei potetstappe om du tåler å se skallet, eller en stavmikser om skallet må ”skjules”. Med stavmikser blir konsistensen litt mer limete. Smak så til med havsalt og sort kvernet pepper.
3
Ha potetpurèen over i ei skål, dryss hvitløksflakene over og server!

Kommentar

Bli den første til å kommentere