Marengs med lemoncurd og kandiserte urter

Marengs med lemoncurd og kandiserte urter © Anders Schønnemann

Slik lager du kandiserte urter

1
Pisk eggehviten lett med en gaffel. Legg melis på en tallerken.
2
Dypp krydderurtebladene i eggehvite. La bladene dryppe av, og vend dem deretter i melis. La bladene tørke på rist i 2 timer.

Marengs

1
Sett ovnen på 100 °.
2
Pisk eggehvitene stive.
3
Tilsett eddik, og pisk bittelitt til.
4
Tilsett gradvis sukkeret, og pisk til massen er tykk, hvit og fast.
5
Vend kokosmel inn i marengsmassen.
6
Fordel massen i 4 runde fugleredeformer, ca. 10 cm i diameter. Tørk dem i ovnen, ca. 60 min.
7
Det er viktig at de forblir hvite og tørkes fremfor å stekes. Avkjøl dem.

Lemoncurd

1
Riv skallet af 2 sitroner. Press sitronene, og ha saft, egg og sukker i en gryte. Pisk sammen over middels varme. Det skal ikke koke. Pisk, 2 min.
2
Tilsett sitronskall og smør, og fortsett med å piske, til massen er god og tykk.
3
Hell massen gjennom en sil, og avkjøl.
4
Pisk fløten til krem. Tilsett mascarpone, og pisk til kremen tykner.
5
Rør kremen sammen med ca. 4 ss lemoncurd, avhengig av smak.
6
Servér marengs med krem, og pynt med revet hvit sjokolade og kandiserte urter.

Kommentar

Bli den første til å kommentere