Marengs-rullekake med kokos og bringebær

Rullekake er noe av det enkleste du kan bake. Denne er også ubeskrivelig god! © Bulls Press

Rullekake:

1
Sett ovnen på 160 °C. Kle en langpanne (25x30 cm) med bakepapir slik at det går 3 cm opp over langsidene.
2
Pisk eggehviten i en bolle til den danner myke topper. Tilsett 180 gram sukker, litt om gangen. Pisk til det danner stive topper. Vend inn vaniljesukker, eddik og maisstivelse.
3
Spre eggehvitemassen jevnt utover i langpannen, og dryss kokosflak over. Stek midt i ovnen i 15-20 min. til bunnen er gyllen og fast.
4
La bunnen avkjøle i 5 min. før du hvelver den over på et nytt stykke bakepapir og fjerner det den har stekt på.

Kokosmascarpone-fyll:

1
Ha melk, kokosflak og 110 gram sukker i en liten kasserolle. La det putre ved lav varme i ca. 20 min. eller til væsken er redusert til 125 ml.
2
Ta kasserollen av platen, og sil innholdet, ta kun vare på væsken. La den avkjøle i kjøleskapet. Vend den avkjølte melken forsiktig sammen med mascarponen.
3
Fordel kokosmascarponen jevnt utover bunnen, med unntak av et 5 cm bredt felt på langsiden lengst fra deg.
4
Fordel friske bringebær utover fyllet. Rull sammen kaken på langs ved hjelp av bakepapiret.
5
Ha rullekaken over på et serveringsfat, og la den stå kjølig frem til servering.

Kommentar

Del dine tips, forbedringer eller erfaringer med andre

Eli Sorte
Rapportere

Den var virkelig god. Jeg fylte den med blåbær og stikkelsbær og en pasjonsfrukt. Den blir nok brukt mere.