Marengskake med iskrem og mandelbunn

Marengskake med iskrem og mandelbunn til fest og sommerkvelder. © Scanpix

Kjerne av iskrem:

Bruk en sjokoladeiskrem av god kvalitet i en rund pappkartong.
1
La iskremen stå i romtemperatur til den er blitt myk. Ha iskremen over i en stor bolle, og rør kirsebærene godt inn. Ha iskremen tilbake i pappbeholderen igjen, og press den hardt ned. Ha på lokk, og sett den i fryseren til den er blitt hard igjen.

Mandelbunn:

Kakebunnen kan lages noen dager i forveien. Den kan også fryses, men må ikke tines opp i mikrobølgeovn.
1
Sett ovnen på 180° (160° med vifte). Smør en kakeform med 20 cm diameter og med løs kant, og klipp ut og legg bakepapir i bunnen.
2
Miks sammen smør, egge­plommer, sukker, mel, bakepulver, mandelmel og vanilje til du har fått en tykk deig.
3
Ha deigen over i formen, og stek bunnen i ca. 25 min. eller til den er gjennomstekt. La kaken avkjøles i formen.

Marengs:

Vinstein kjøpes på bakebutikker, på nett eller på apoteket. Det kalles også kremortartari.
1
Skru opp varmen i ovnen til 250° (230° med vifte), eller så varm som du kan få ovnen. Sett en rist på nederste rille i ovnen.
2
Ha kaken over på et ildfast, flatt serveringsfat (ca. 24 cm i diameter) og sett det på en ovnsplate dekket med bakepapir.
3
Visp eggehvitene i en middels stor bolle med miksmaster til de stivner lett. Ha i vinstein og en klype salt. Ha i sukker litt etter litt og visp videre til alt sukkeret er oppløst og eggehvitene er blitt blanke og helt stive.

Montering:

1
Klipp vekk pappboksen rundt iskremen med en saks. Sett iskremen oppned midt på kaken.
2
Smør marengsen over iskremen og kaken slik at alt blir fullstendig dekket.
3
Sett ovnsplaten med fatet og kaken inn i ovnen, og stek i ca 5 min. eller til marengsen er blitt brun utenpå.
4
Server med en gang og skjær kaken i tykke båter.

Kommentar

Bli den første til å kommentere