Marengskake med røde bær

Bruk en blåselampe og brenn av marengsen, og pynt med friske bær rett før servering. © Charlie Drevstam/Allt om mat

Marengskake med røde bær:

1
Vaniljekrem: Rør sammen 8 eggeplommer, 1 dl sukker og maisenna­mel i en bolle. Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha vaniljestangen og frøene i en kasserolle, og ha i melken. La det koke opp. Visp den varme melken ned i eggeblandingen i bollen. Visp alt godt sammen og hell det tilbake i kasserollen.
2
Kok opp vaniljekremen under omrøring og la det småkoke til kremen har tyknet. Ha vaniljekremen over i en bolle og tilsett smøret. Rør til smøret har smeltet. Ta opp vaniljestangen og la kremen avkjøle i kjøleskapet.
3
Kakebunn: Sett ovnen på 175 °C. Visp sammen eggehviter og sukker til en fast marengsdeig. Ha i melis, mandelmel og sitronskall, og rør forsiktig om. Fordel marengsdeigen på fire kakebunner på ca. 16 cm i diameter på bakepapir på en stekeplate. Stek dem midt i ovnen i ca.15 min. La bunnene kjølne før de løsnes fra papiret. Avkjøl på rist.
4
Visp kremfløten til den har stivnet. Bland den med den kalde vaniljekremen. Smør kremen utover kakebunnene og legg dem oppå hverandre. Sett kaken i fryseren i ca. 6 timer. La kaken tine i romtemperatur i ca. 1 time før den gjøres ferdig.
5
Italiensk marengs: Kok opp sukker og vann til 110 °C. Visp eggehvitene til et fast skum. Kok sukkerlaken videre til den har fått en temperatur på 121 °C. Hell sukker­laken over i eggehvitene i en tynn stråle mens du visper kraftig hele tiden. Fortsett å vispe til marengsen er blitt kald.
6
Fjern eventuell vaniljekrem som har rent ut av kaken. Smør den italienske marengsen jevnt på alle sider av kaken. Bruk en blåselampe og brenn av marengsen, og pynt med friske bær rett før servering.

Kommentar

Bli den første til å kommentere