Marengskaker med vanilje- og limekrem

Imponer gjestene med mini-pavlova med vanilje- og limekrem. © Anna Skog/Allt om mat

Pavlova:

Begynn med marengsen.
1
Sett ovnen på 125°.
2
Pisk eggehvitene til hardt skum i en tørr, ren bolle. Tilsett 2 del sukker, ca. 2 ss av gangen, og ­fortsett å piske.
3
Sprøyt ut eller legg en klatt marengs på en stekeplate dekket med bakepapir. Forsøk å få en fordypning i midten til kremen.
4
Sett stekeplaten nederst i ovnen og senk ­temperaturen til 100°. Stek marengsbunnene i 1 ½ time til de slipper papiret.

Limekrem:

1
Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Bland limesaft med eggeplommer, egg, 2 dl sukker og vaniljefrø i en ­kasserolle.
2
Kok opp og la kremen småkoke under ­konstant visping til kremen blir tykk, ca. 5-7 min.
3
Skjær smøret i terninger og visp det ned i ­kremen, litt om gangen. Sil kremen gjennom en ­finmasket sil. La den kjølne i kjøleskapet. Rør inn limeskall.
4
Fordel kremen på pavlovaene, og pynt med skrelt og skivet klementin. Server umiddelbart.

Kommentar

Bli den første til å kommentere