Marengslagkake med jordbær

Marengslagkake med jordbær © Anders Schønnemann

Slik lager du marengslagkake med jordbær

1
Sett ovnen på 150°
2
Rør sammen smør og sukker, og pisk inn en eggeplomme om gangen. Bland mel og bakepulver i en skål, og rør eggemassen i. Rør i melken til slutt.
3
Kle en langpanne med bakepapir, og hell deigen oppi. Dryss over nøttene.
4
Pisk eggehviter og sukker sammen, til massen er stiv.
5
Fordel marengs­massen over deigen. Rør litt rundt, så litt av den gule deigen kommer gjennom. Det er det som gir det fine mønsteret på kaken når den er ferdig stekt.
6
Stek kaken midt i ovnen i ca. 50 min.. Avkjøl bunnen helt, del den i to, og fyll den med pisket krem og skivede jordbær.
7
Bruk resten af jordbærene som dekorasjon på fatet.

Kommentar

Bli den første til å kommentere