Marengspai med rød appelsin

Slik lager du paideigen:

Sett ovnen på 200 °C.
1
Bland sammen smør, mel, melis og salt i en kjøkkenmaskin. Ha i 1 eggeplomme og 1 ss vann, og miks sammen til en glatt deig.
2
Trykk ut deigen i åtte porsjonsformer på ca. 12 cm i diameter. Sett dem i kjøleskapet i ca. 30 min.
3
Stikk små huller i deigbunnene med en gaffel og stek dem midt i ovnen i ca. 15 min. La dem kjølne.

Slik lager du fyllet:

1
Bland appelsinsaft, sukker, 1 egg og 2 eggeplommer i en kasserolle. Varm opp ved middels varme under omrøring slik at kremen tykner.
2
Ta kasserollen av varmen og rør inn maisennamel utrørt i litt vann. Sett kasserollen tilbake på varmen og varm opp blandingen igjen under omrøring.
3
Ta kasserollen til side igjen og rør nedi smøret. La fyllet kjølne.

Slik lager du marengsen:

1
Hev ovnstemperaturen til 250 °C.
2
Pisk 2 eggehviter til et fast skum. Ha i 3/4 dl sukker litt om gangen under omrøring. Visp videre til du har en blank marengsmasse. Visp nedi sitronsaften.
3
Fyll paibunnene med appelsinfyll og sprut over marengsen i små topper med en kakesprøyte.
4
Stek midt i ovnen i ca. 5 min. til marengsen har fått gyllen farge. Pass nøye på slik at den ikke brenner seg.

TIPS:

Lag en stor pai!
1
Du kan også lage en stor pai som da er nok til 10-12 personer. Bruk en lav paiform med løs, avtagbar kant på ca. 24 cm i diameter. Det kan da bli litt fyll til overs. Hvis du ikke har kakesprøyte, kan marengsen bres over fyllet med en slikkepott.

Kommentar

Bli den første til å kommentere