Marokkansk aubergine med granateple og pistasjnøtter

En vitaminbombe av en middag! © Jamie Oliver

Slik gjør du

1
Skrell rødløken, og skjær den i tynne ringer. Skrell hvitløken, og skjær den i tynne skiver.
2
Ha rødløk, hvitløk, 1 ss olivenolje, karve og en skvett vann i en stor, ikke altfor vid kjele som tåler å settes i stekeovnen. Sett kjelen på middels til høy varme. La det steke i 5 minutter, eller til løken er myk og blank. Rør med jevne mellomrom.
3
Rør i risen, hell i grønnsakkraften og la det koke opp. Legg på et lokk, og la det putre i bare 10 minutter.
4
Skjær auberginen i to på langs, og skjær forsiktig et mønster på kryss og tvers av snittsiden på hver halvdel. Dryss over en klype havsalt.
5
Rør ut harissaen i litt rosevann, og fordel den på snittsiden av hver auberginehalvdel. Legg auberginen på risen med harissasiden opp. Legg på lokket igjen, og la det putre på middels til lav varme i 20 minutter. Forvarm stekeovnen til 180 °C.
6
I mellomtida fjerner du steinene i olivenene, river olivenene i biter og legger dem i en bolle. Skjær cherrytomatene i to, legg dem i bollen og bland i balsamicoeddik.
7
Når auberginene er ferdig kokt, tar du av lokket og fordeler oliven, tomater og dressing i kjelen. Sett kjelen 30 minutter i stekeovnen uten lokk, eller til risen er gjennomkokt, kraften har kokt inn og auberginen er mør og ser fristende ut.
8
Legg 1 ss yoghurt på hver aubergine.
9
Hold granateplet med snittsiden ned i håndflaten mens du banker på baksiden med fingrene, slik at de søte kjernene drysser over retten.
10
Hakk pistasjnøttene, og dryss dem på toppen. Ta korianderbladene av stilkene, dryss dem over auberginen og nyt maten.

Kommentar

Bli den første til å kommentere