Marsipanegg med hvit sjokolade

Dekorativ godis alle vil elske. © Malin Hoelstad/ Allt om mat

Mandelmasse:

1
Til ca. 190 g: Skåld, skrell og mal 100 g søte mandler med en mandelkvern (eller du kan bruke en kaffekvern). Bland med 1 ½ dl melis (90 g). Bland inn 1–2 ss eggehvite. Kna massen til du har fått en god konsistens. Oppbevar lufttett i kjøleskapet i opptil 4 uker.

Slik gjør du:

1
Skjær mandelmassen og nougat i 10 biter. Form mandelmassen rundt nougatbiten og rull dem i hånden til en eggeform.
2
Smelt sjokoladen i mikroen eller forsiktig over vannbad.
3
Dypp eggene, et av gangen, i sjokoladen. Ta opp eggene ved hjelp av to gafler og dryss over strøssel før sjokoladen har stivnet. La sjokoladeeggene stivne på bakepapir.

Kommentar

Bli den første til å kommentere