Mascarponekake med bringebærcoulis

En fryd for øyet og for ganen - og overraskende lett å lage. © Bulls Press
Fest

Mascarponekake med bærcoulis:

Kaken smaker best med fersk mascarpone, så bruk en som er holdbar i ca. 2 uker.
1
Smør og kle en 20 cm springform med bakepapir.
2
Rør sammen likør og 80 ml vann i en skål.
3
Pisk mascarpone, kremfløte og brunt sukker sammen med en håndmikser til det danner myke topper. Fordel 1/3 av mascarponerøren jevnt i formen. Fordel halvparten av jordbær og bringebær oppå, og trykk bærene ned i kremen.
4
Dynk en kjeks om gangen i likøren, i alt 4 kjeks, og plasser dem oppå bærene. Fordel 1/3 av mascarponen jevnt over kjeksen, deretter resten av jorbærene og bringebærene. Dynk resten av fingerkjeksen i likør, og fordel i formen.
5
Fordel resten av mascarponen pent over kjeksen.
6
Kle kaken med plastfolie, og press forsiktig ned med flate hender for å presse ut luftlommer.
7
Plasser kaken på en tallerken og plasser en tallerken oppå. Plasser 2-3 bokser hermetikk eller noe annet tungt oppå for å skape press, og sett kaken kjølig i 8 timer.

Slik lager du coulis:

1
Kjør alle ingrediensene glatt sammen i en blender. Sikt coulisen gjennom en finmasket sil for å fjerne frøene.
2
Hvelv kaken forsiktig over på et kakefat. Topp med rause mengder jordbær og bringebær, sikt over melis og ringle bringebærcoulis over. Server.

Kommentar

Bli den første til å kommentere