Medisterkaker og vossakorv med syltet rødløk

Medisterkaker er ikke vanskelig å lage og verdt innsatsen. © Synøve Dreyer

Syltet rødløk:

Husk å sylte rødløken en eller to dager før selskapet.
1
Kok opp eddik, sukker, salt, einebær og pepper i en gryte. Rør til sukkeret er oppløst. Ha i løkskivene og la det småkoke i 1 min.
2
Fordel løken i varme, steriliserte glass og fyll opp med syltelaken. Sett på lokk og avkjøl. La stå i 1 døgn før bruk.

Medisterkaker:

1
Kjør svinekjøttdeigen med salt i en kjøkkenmaskin med eltekrok til en seig masse. Rør inn potetmel og krydder.
2
Spe med fløten mens maskinen går til en jevn og seig masse. Rør inn bladpersille.
3
Form deigen til små medisterkaker med hjelp av to skjeer dyppet i kaldt vann. Stek medisterkakene i godt med smør eller ribbefett i en stekepanne til de er gylne på begge sider og akkurat gjennomstekte.
4
Stek skiver med vossakorv gylne i en panne med smør.
5
Server medisterkaker og vossakorv med masse syltet løk over.

Kommentar

Bli den første til å kommentere