Melkeposjert skrei med spekeskinke

Melkeposjert skrei med spekeskinke © Synøve Dreyer

Slik gjør du:

1
Del fiskefiletene i fire, og dryss dem med grovt salt og la dem ligge i ca. 20 min. før saltet skylles av. Tørk fisken med litt kjøkkenpapir.
2
Fres grønnsakene i smør i en gryte. Tilsett vin og kok til den er fordampet og grønnsakene er myke, ca. 5 minutter.
3
Ha i fløten og la det småkoke til fløten har tyknet, ca. 10 minutter.
4
Sprøstek spekeskinkeskivene i en tørr panne og hakk dem i biter. Du kan også spare på litt større flak til servering.
5
Varm opp melk og hvitløk i en gryte til 70 °C. Ha i fiskestykkene og la dem trekke i 5–10 minutter eller til fisken har en kjernetemperatur på 55–60 °C.
6
Ta fiskestykkene forsiktig ut med en hullsleiv og la dem renne litt av seg.
7
Server den melkeposjerte skreien med kremet fennikel og et dryss sprø spekeskinke.

Kommentar

Bli den første til å kommentere