Melkesjokolade-panna cotta med appelsingelé

Melkesjokolade-panna cotta med appelsin og pistasjknekk © Ulrika Pousette/Allt om mat

Slik lager du panna cotta:

1
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 min. Hakk sjokoladen og ha den i en kasserolle. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
2
Ha fløte og vaniljefrø og -stang i kasserollen. Varm opp fløten under omrøring slik at sjokoladen smelter.
3
Kryst vannet ut av gelatinplatene og la dem smelte i sjokoladeblandingen.
4
Ta opp vanilje­stangen.
5
La det avkjøles litt før du heller panna cottaen over i porsjonsglass. Sett i kjøleskapet og la stivne i 2–3 timer.

Gelé:

1
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 min.
2
Bland appelsinjuice, vann og sukker i en kasserolle og varm opp på middels varme.
3
Kryst vannet ut av gelatinplatene og ha dem og likør i kasserollen. Rør til gelatinet har smeltet. La det avkjøles.
4
Hell geleen over panna cottaen i glassene. La det stivne 30 min. i kjøleskap.

Pynt:

1
Grovhakk nøttene og legg dem på et stykke bakepapir.
2
Smelt sukkeret i en stekepanne til det er gyllenbrunt. Hell sukkeret over nøttene og la det stivne.
3
Strø nøtter over geleen og server.