Melkesjokolade-panna cotta med appelsingelé

4 T
4
Slik lager du panna cotta:
1
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 min. Hakk sjokoladen og ha den i en kasserolle. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
2
Ha fløte og vaniljefrø og -stang i kasserollen. Varm opp fløten under omrøring slik at sjokoladen smelter.
3
Kryst vannet ut av gelatinplatene og la dem smelte i sjokoladeblandingen.
4
Ta opp vaniljestangen.
5
La det avkjøles litt før du heller panna cottaen over i porsjonsglass. Sett i kjøleskapet og la stivne i 2–3 timer.
Gelé:
1
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca.
5 min.
2
Bland appelsinjuice, vann og sukker i en kasserolle og varm opp på middels varme.
3
Kryst vannet ut av gelatinplatene og ha dem og likør i kasserollen. Rør til gelatinet har smeltet. La det avkjøles.
4
Hell geleen over panna cottaen i glassene. La det stivne 30 min. i kjøleskap.
Pynt:
1
Grovhakk nøttene og legg dem på et stykke bakepapir.
2
Smelt sukkeret i en stekepanne til det er gyllenbrunt. Hell sukkeret over nøttene og la det stivne.
3
Strø nøtter over geleen og server.
Fin oppskrift og fine smaker, men litt forvirrende med tanke på antall gelatinplater, hvor mange i panacottaen og hvor mange i geleen?? Eller like mange i begge? Det står bare totalt antall gelatinplater. I mitt tilfelle skulle jeg lage til 8 personer og endte opp med 4,5 gelatinplater....
Serveldig godt ut! Jeg tenkte å lage denne til julaften. Lurer på hvor mye av gelatinet som skal i panna cottaen og hvor mye som skal i geléen? Deles 50/50, eller tenker dere 41/2 plate i hver?
Hvordan er fordelingen av gelantin i denne oppskriften?
Hei Irene! Beklager litt sent svar. Det skal være 1,5 plate i pannacottaen og 3 i geléen. Jeg skal rette det i oppskriften. :)