Melkesjokolade-panna cotta med appelsingelé

Melkesjokolade-panna cotta med appelsin og pistasjknekk © Ulrika Pousette/Allt om mat

Slik lager du panna cotta:

1
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 min. Hakk sjokoladen og ha den i en kasserolle. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
2
Ha fløte og vaniljefrø og -stang i kasserollen. Varm opp fløten under omrøring slik at sjokoladen smelter.
3
Kryst vannet ut av gelatinplatene og la dem smelte i sjokoladeblandingen.
4
Ta opp vanilje­stangen.
5
La det avkjøles litt før du heller panna cottaen over i porsjonsglass. Sett i kjøleskapet og la stivne i 2–3 timer.

Gelé:

1
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 min.
2
Bland appelsinjuice, vann og sukker i en kasserolle og varm opp på middels varme.
3
Kryst vannet ut av gelatinplatene og ha dem og likør i kasserollen. Rør til gelatinet har smeltet. La det avkjøles.
4
Hell geleen over panna cottaen i glassene. La det stivne 30 min. i kjøleskap.

Pynt:

1
Grovhakk nøttene og legg dem på et stykke bakepapir.
2
Smelt sukkeret i en stekepanne til det er gyllenbrunt. Hell sukkeret over nøttene og la det stivne.
3
Strø nøtter over geleen og server.

Kommentar

Del dine tips, forbedringer eller erfaringer med andre

Øivind
Rapportere

Fin oppskrift og fine smaker, men litt forvirrende med tanke på antall gelatinplater, hvor mange i panacottaen og hvor mange i geleen?? Eller like mange i begge? Det står bare totalt antall gelatinplater. I mitt tilfelle skulle jeg lage til 8 personer og endte opp med 4,5 gelatinplater....

Irene wenæs
Rapportere

Serveldig godt ut! Jeg tenkte å lage denne til julaften. Lurer på hvor mye av gelatinet som skal i panna cottaen og hvor mye som skal i geléen? Deles 50/50, eller tenker dere 41/2 plate i hver?

Hege Monsrud
Rapportere

Hvordan er fordelingen av gelantin i denne oppskriften?

Tara Måltid
Rapportere

Hei Irene! Beklager litt sent svar. Det skal være 1,5 plate i pannacottaen og 3 i geléen. Jeg skal rette det i oppskriften. :)