Melonsalat med chèvre og spekeskinke

En rask og frisk sommersalat med både syre, salt og sødme. © Wolfgang Kleinschmidt/Allt om mat
30 min.

Melonsalat:

1
Skrell, kjern ut og skjær melonen i grove biter. Skrell og del agurken på langs. Grav ut den myke kjernen med en skje. Skjær agurken i grove biter. Del tomatene i to.
2
Rens reddikene og skiv dem tynt på et mandolinjern eller med en kniv. Fordel melon og grønnsaker på serveringsfat.
3
Kjør urter, spinat, olje, sitronskall og salt sammen med en stavmikser. Skjær bort skorpen på chèvren og smuldre osten i en skål. Bland i halvparten av urteoljen. Bland resten av urteoljen med sitronsaft og ringle dette over salaten.
4
Skjær skinken i biter, og rist den sprø i en tørr, varm stekepanne.
5
Fordel ost, skinke og gresskarkjerner over salaten. Pynt med brønnkarse og server.

Kommentar

Bli den første til å kommentere