Middelhavsmarinert fetaost og sesamknekkebrød

Disse glutenfrie knekkebrødene med sesam- og linfrø er veldig enkle å bake. © Eva Hildén Smith/Allt om Mat

Slik lager du marinert fetaost:

Den holder seg ca. 1 uke i kjøleskapet. Mengde: ca. 5 dl
1
Skjær fetaen i terninger og krydre osten med de tørkede urtene. Skrell og skjær rødløken i tynne skiver. Skrell hvitløksfeddene.
2
Legg de krydrede osteterningene, rødløkskiver, 2 hvitløksfedd, oliven og den hele chilien i et glass med lokk. Press over 2 hvitløksfedd. Legg på timian- eller oreganokvister. Kvern over litt svart pepper. Hell på olje slik at det akkurat dekker innholdet.
3
Skru på lokket og la glasset stå i kjøleskapet i ca. 12 timer.

Slik lager du sesamknekkerbrød:

De holder seg ca. 1 måned i spiskammeret. Antall: ca. 20 stk.
1
Sett ovnen på 150 °C. Bland maismel og sesam- og linfrø i en bolle. Kok opp vannet og hell det og oljen over melet og frøene. Bland sammen til en deig.
2
Del deigen i to og kjevle delene ut én av gangen til tynne plater mellom to ark bakepapir på et stekebrett. Ta vekk det øverste bakepapiret og stikk ut runde kaker på ca. 9 cm i diameter. Fjern deigen rundt og strø sesamfrø og havsalt over.
3
Stek midt i ovnen i ca. 20 min. La resten av deigen stå kjølig mens første ladning knekkebrød stekes. Skru opp varmen til 200 °C og stek i ytterligere ca. 10 min. til knekkebrødene har fått fin farge. La dem avkjøles på rist.

Kommentar

Bli den første til å kommentere