Mini-ostekaker med moreller

Disse delikate små munnfullene er lette å lage. © Bulls

Bunn:

1
Sett ovnen på 150°C, varmluft.
2
Kle et muffinsbrett med 18 muffinsformer.
3
Kjør kjeksen til fine smuler i en food processor.
4
Tilsett smør og ingefær, og kjør det sammen.
5
Fordel kjeksmassen i muffinsformene, og press den godt ned i formene, bruk gjerne en muddler. Sett brettet til avkjøling.

Fyll:

1
Fjern steinene fra morellene. Hakk morellene grovt.
2
Smelt sjokolade og fløte over lav varme i en tykkbunnet kjele. La det smelte sammen under omrøring til blandingen er slett. La blandingen avkjøle.
3
Pisk ost, sukker, egg, vaniljeessens og den avkjølte sjokolademassen sammen med en håndmikser.
4
Fold morellene inn i blandingen, og fordel den jevnt i muffinsformene over kjeksbunnen.
5
Stek mini-ostekakene midt i ovnen i ca. 25 min. eller til ostemassen akkurat har satt seg. La kakene avkjøle i formen på rist.
6
Ta kakene ut av formen før servering, og topp med pisket krem, en morell og siktet melis.

Kommentar

Bli den første til å kommentere