Miniburgere: Saftige sliders med karamellisert løk

Amerikanske miniburgere med karamellisert løk og rødbetechips. Nam! © Synøve Dreyer

Slik lager du salsa mojo:

1
Grill paprikaene på direkte varme til skinnet er lettere brent.
2
Legg dem over i en plastpose i 5 min. før du renser paprikafiletene for skinn og frø.
3
Kjør paprika i blender sammen olivenolje, litt salt og pepper og skrelt hvitløksfedd.

Rødbetechips:

1
Skiv rødbetene tynt med ostehøvel eller mandolinjern.
2
Varm opp oljen i en høy kasserolle. Pass på at oljen ikke koker, da brenner chipsen seg.
3
Friter rødbetskiven i omganger til de begynner å bli sprø. Ta opp med hullsleiv og la renne av på kjøkkenpapir. Salt dem lett.

Karamellisert løk:

1
Skrell og skjær løken i tynne skiver.
2
Varm opp olivenoljen i en stekepanne, tilsett løken og 1 klype salt. Surr løken myk, ikke stekt.
3
Dryss sukker over og bland godt. Hell 1 dl vann over løken og kok opp og la koke i et par min.
4
Senk temperaturen til middels og la det trekke slik at løken blir lett karamellfarget.

Okseslidere:

1
Form 8 små burgere av kjøttdeigen. Press en senkning i midten med tommelen for et perfekt grillresultat.
2
Grill burgerne i 2-3 min. på hver side på direkte varme.
3
Legg et lag mojo på hamburgerbrødet, så burgeren. På toppen legger du karamelliserte løk. Server med røbetechips.

Kommentar

Bli den første til å kommentere