Moules frites

Moules frites © Magasinetliv.dk
Sunt

Moules frites

1
Sett ovnen på 200° varmluft.
2
Sellerirot: Skjær skallet av sellerien, og skjær den i 1 cm. tykke staver.
3
Vend i olivenolje, salt og pepper, og bred dem ut på en stekeplate med bakepapir.
4
Dekk med aluminiumsfolie, og sett dem i ovnen, ca. 15 min. Ta av folien, og stek sellerien gyllen og sprø, ca. 5 min.
5
Dip: Skyll persillen grundig, og hakk den fint. Rør ferskost sammen med hakket kapers og ansjos. Tilsett sitronsaft, sennep, persille, salt og pepper.
6
Blåskjell: Skrell og hakk sjalottløk og hvitløk fint. Skrell gulrøttene, og hakk dem fint, eller skjær dem i små terninger.
7
Skyll blåskjellene grundig, og kast dem, som ikke lukker seg, når du dunker dem forsiktig i benken.
8
Stek sjalottløk, hvitløk og gulrøtter myke i en stor gryte med olje. Krydre med salt og pepper, og hell over vin eller vann.
9
Kok opp, og legg blåskjellene oppi. La dem dampe under lokk, til de åpner seg, ca. 5-8 min.
10
Tilsett evt. hakket persille, og servér i dype skåler med sellerirot og dip.

Kommentar

Del dine tips, forbedringer eller erfaringer med andre

lutje saelens
Rapportere

Greit nok, men jeg bruker 1 kg blåskjell per person. Vi er ikke storspisere, men !/2 kg pp er helt ok som forret.