Oksefilet med mandelpoteter og hvitløkssaus

Saftig og full av gode smaker. Ja takk! © Jenny Grimsgård/Allt om mat

Oksefilet og poteter:

1
Skjær bort hinner og sener på fileten. Skjær et langsgående snitt langs fileten og trykk den forsiktig ut til et flatt stykke som det går an å rulle sammen igjen. Bland grovhakket persille, kapers og svart, knust pepper. Fordel blandingen på fileten.
2
Rull sammen kjøttet og bind det opp med kjøkkenhyssing. Salt kjøttstykket godt på alle sider. La det få romtemperatur før det stekes.
3
Legg kjøttet på grillen, litt vekk fra den sterkeste varmen, og grill jevnt rundt til kjøttet viser en kjernetemperatur på 55-58° (bruk et steketermometer). La fileten hvile i ca. 10 min. før den skjæres opp i skiver.
4
Vask sitronene godt og skjær dem i to på tvers. Legg sitroner og tomater på grillen i ca. 10 min.
5
Sett ovnen på 250 °C. Vask potetene godt og skjær dem i ca. 1 ½ cm tykke skiver. Legg dem i en langpanne og bland godt med oljen. Strø over havsalt.
6
Skjær av toppen på den hele hvitløken til sausen. Drypp den med olje, og sett den også i langpannen.
7
Stek poteter og hvitløk midt i ovnen i ca. 30 min. Rør om og snu potetene når ca. halve tiden har gått.

Slik lager du hvitløkssaus:

1
Trykk ut hvitløkfeddene av den stekte hvitløken. Mos dem med gaffel i en bolle, bland med crème fraîche og smak til med salt.
2
Server kjøttet med poteter, tilbehør, saus og eventuelt en god salat.

Kommentar

Bli den første til å kommentere