Opp-ned-fiskepai

Prøv en britisk klassiker! © Camera Press/Bulls Press

Slik gjør du:

1
Sett ovnen på 200 grader.
2
Smelt 2 ss smør i en kasserolle og rør inn melet. La det koke i 1 min. Ta kasserollen av platen, og rør inn melken gradvis til en klumpefri hvit saus. Ha kasserollen tilbake på platen, tilsett vin eller buljong og la sausen koke i 5 min. til rå­smaken av mel er borte.
3
Varm opp en stekepanne og tilsett 1 ss smør. Tilsett fisken og stek til den er halvveis gjennomstekt.
4
Finn frem en ildfast rund form med høy kant, og bruk den som mal for å skjære ut et lokk av butterdeigen.
5
Bland fisk, grønnsaker, saus og fennikel sammen og fordel dette i formen.
6
Pensle kanten på formen med egg og legg butterdeiglokket på. Pensle lokket med rikelig med egg.
7
Stek paien midt i ovnen i 15–20 min. til lokket er gyllenbrunt.

Kommentar

Bli den første til å kommentere