Ørretsalat

Enkel ørretsalat © Studio Dreyer Hensley og Mats Widén

Slik lager du ørretsalat:

1
Varm stekeovnen til 120 °C.
2
Skrap ørretskinnet for overflødige skjell.
3
Dryss salt og pepper på begge sider av fileten. Legg i ildfast form. Drypp over olje. Stek fisken i 20 minutter. Ta ut fisken og fjern skinnet.
4
Skru opp temperaturen til 200 °C. Legg skinnet tilbake på bakepapir på et stekebrett. Stek sprøtt i 10 minutter.
5
Gjør klar resten av salaten mens du venter. Rens og tørk salatene, riv i mindre blader og fordel dem utover et vidt fat.
6
Kok eggene i 6 minutter. Skrell dem og del dem på tvers.
7
Brekk opp fiskeskinnet og fordel det rundt i salaten sammen med fiskestykker.
8
Skjær løk i skiver og dryss over. Kok eller damp brekkbønner i lettsaltet vann i 3–4 minutter. Avkjøl. Legg alt utover salatfatet. Fordel sardiner på toppen.

Majones

1
Pisk eggeplommen med sennep og eddik. Riv i sitronskall. Visp i oljen i en tynn stråle. Smak til med salt og kajennepepper og juster med sitronsaft.
2
Lag små topper av majones ved hjelp av en skje og sett den på toppen av salaten.
3
Pynt med dillkvister og eventuelt blomsterkarse.

Kommentar

Bli den første til å kommentere