Ostebrød

Ostebrødene kan også gjerne serveres varme. © Sigurd Fandango

Slik gjør du:

1
Det første du gjør er å legge hele hasselnøttkjerner i en tørr stekepanne og riste dem på sterk varme i noen få minutter. Nå har du hentet ut mer smak av nøttene, så forsøk å motstå fristelsen til å mumse dem opp før de skal i deigen.
2
Bland mel, salt, gjær og 3 desiliter av vannet i eltebollen, og kjør deigen til den kjennes glatt og smidig. Spe sakte med resten av vannet, og ha i smøret når deigen slipper eltebollen.
3
Til slutt kjører du inn de ristede nøttene på laveste hastighet, men bruk gjerne bare hendene. Nøttene, som andre harde tilsetninger, kan slite hull i glutennettet i deigen dersom du ikke er litt varsom. Fold deigen over på bakebenken, og fold som konvolutt. La deigen modne under plastfilm i 1-1,5 time.
4
Strø litt mel på bakebenken, og del deigen i 8 emner på omtrent 150 gram som du rundvirker. Legg over bakeklede eller plastfilm, og la emnene hvile i 30 minutter.
5
Del osten i 8 stykker på omtrent 35-40 gram hver. Legg et emne på bakebenken, og press det ned til en oval form med fingrene, ca. 1 centimeter tykk. Legg på en ostebit, brett deig forsiktig rundt og sørg for at verken blir tettet. Vær nøye, slik at det ikke finnes hull som ost kan renne ut av.
6
Strø raust med knuste hasselnøtter på et bakeklede, og legg emnene til heving på kledet med verken opp, slik at nøttene fester seg til oversiden. La emnene heve i 30 minutter under et plastfolie eller bakeklede. Vipp hvert emne over på riktig side ved hjelp av en flik av bakekledet, og legg dem på et stekebrett med bakepapir på. Stekes i omtrent 20 minutter, og avkjøles på rist.
7
Ostebrødene kan også gjerne serveres varme.

Kommentar

Bli den første til å kommentere