Ostekake med bær- og gelelokk

Så lekkert - og så godt! © Fru Timian
Fest

Ostekake med bær:

1
Sett stekeovnen på 175 °C.
2
Smør en rundform på 24 cm i diameter med et tynt lag olje og legg bakepapir i bunnen.
3
Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Det tar 7–8 minutter. Del opp både smøret og sjokoladen i mindre biter og ha dem oppi en glassbolle og smelt det i mikrobølgeovn eller over vannbad.
4
Bland det smeltede smøret og sjokoladen oppi eggedosisen, tilsett hvetemel og bakepulver og rør alt godt sammen. Hell røren over i formen og fordel den jevnt utover. Stek kaken på nederste rille i 20 minutter. Avkjøl.

Ostekrem

1
Bland ut gelepulveret til ostekremen med kokende vann. Hell det over i en stor flat form slik at det avkjøles raskere. Sett det i kjøleskapet og la det stå der i 15 minutter. Visp en lett krem av fløten. Visp ikke for lenge, men stopp når kremen får fine topper.
2
Ha kremosten i en food processor sammen med rømme, melis og vaniljesukker og kjør til du har fått en glatt masse. Tilsett sitrongeleen og kjør den inn. Vend inn kremen med en slikkepott til slutt. Hell røra over den avkjølte browniebunnen. Sett kaka inn i kjøleskapet i 3-4 timer.

Gelelokk

1
Når ostemassen har stivnet, lager du gelelokket. Bland ut gelepulveret med vann. Avkjøl, men ikke la den stivne.
2
Fordel bærene og pasjonsfrukten utover kaka og pensle den avkjølte geleen over til slutt.
3
Sett kaken i kjøleskapet til geleen har stivnet.

Kommentar

Bli den første til å kommentere