Ostekake med hylleblomst, rabarbra og hvit sjokolade

Ostekake med hylleblomst, rabarbra og hvit sjokolade © Anders Schønnemann

Ostekake med hylleblomst, rabarbra og hvit sjokolade

1
Skjær rabarbra i små stykker, og kok dem i en gryte med 1 dl vann, ca 10 min. Sil av væsken over en skål.
2
Kok den oppsamlede rabarbrasaften og sukker i en gryte, til det tykner til en sirup. Avkjøl sirupen.
3
Sett ovnen på 200°
4
Smelt smøret, og avkjøl.
5
Kjør kjeksen i en blender ganske kort. Det skal være knust, men ikke blendet til støv. Rør den knuste kjeksen sammen med smøret.
6
Smør en rund kakeform på 22 cm i dia., og dryss over sukker.
7
Press kjeksblandingen godt sammen i bunnen av formen.
8
Stek bunnen til den er gyllen, ca. 15 min., og avkjøl.
9
Rør ut gelatin i kaldt vann, ca. 5 min. Vri den fri for vann, og smelt på veldig svak varme over vannbad.
10
Pisk kremost sammen med creme fraiche og melis.
11
Pisk fløte til krem.
12
Tilsett gelatinen i ostekremen, og rør det hurtig sammen. Vend inn krem og hylleblomstsaft.
13
Fordel ostekremen på kjeksbunnen. Hell rabarbrasirup over, og lag forsiktig et mønster med en gaffel, så kremen blir marmorert.
14
Dekk til kaken med plastfolie og sett den i kjøleskapet, min. 3 timer.
15
Pynt kaken med flak av hvit sjokolade, og noen mynteblader.

Kommentar

Bli den første til å kommentere