Ostekake med jordbær

Ostekake med jordbær © Daniel og Manuela Kjeilen

Granola-bunn

1
Forvarm stekeovnen til 180 °C.
2
Knus halvparten av frokostblandingen sammen med smør og sukker i en kjøkkenmaskin. Ikke kjør maskinen for lenge. Tilsett resten av frokostblandingen og kjør noen omganger til.
3
Hell det hele i en stor paiform eller en rund kakeform. Press deigen opp langs kanten på formen, helt til toppen. Sett formen i fryseren i 15 minutter. Stek så bunnen i 15 minutter. Avkjølt helt.

Ostekake

1
Lag gelé ved å løse opp en pakke gelépulver i 1/2 dl kokende vann. Tilsett kaldt vann når pulveret er oppløst, og sett det i fryseren i ca. 15 minutter.
2
Hell jordbærene i blenderen sammen med saften fra en sitron, eller kok dem i en kjele til de er helt oppløst og ser ut som syltetøy (avkjøl helt).
3
Miks kremost og sukker godt sammen, tilsett så den nesten flytende, men avkjølte geleen og jordbærpureen. Miks dette godt sammen.
4
Vend inn pisket kremfløte, og hell blandingen i formen med en avkjølte granola-bunnen. La det stå kaldt i minst 5 timer, aller helst til dagen etter.

Kommentar

Bli den første til å kommentere