Ostekake med kanel og peppernøtter

Ostekake med kanel og pebernøtter © Morten Andersen
Jul

Kjeksbunn

1
Legg kjeksen i en frysepose, og knus den med å banke på posen med en kjevle.
2
Smelt smøret på svak varme, og rør det sammen med den knuste kjeksen.
3
Trykk kjeksmassen ut i bunnen av en springform. La den kjøle av i formen.

Fyll

1
Legg 4 blad gelatin i vann, 5 min.
2
Rør sammen kremost med kanel, melis og revet limeskall i en skål.
3
Pisk fløten til krem i en annen skål. Legg den myke gelatinen i en liten gryte med det vannet som følger med. Rør ut og la gelatinen smelte raskt.
4
Rør gelatinen raskt sammen med kremosten, og deretter sammen med den piskede kremen.
5
Fordel fyllet på kjeksbunnen i springformen.
6
Sett ostekaken i kjøleskapet, så fyllet stivner.

Kirsebærgelé

1
Legg 3 blad gelatin i vann, 5 min.
2
Lun 250 g kirsebærsaus med 1 dl vann i en gryte.
3
Vri vannet ut av gelatinen og legg den i den lune kirsebærsausen, og la den smelte.
4
Avkjøl kirsebærsausen litt, og fordel over det kalde kremostfyllet. Sett kaken i kjøleskapet.
5
Anrett ostekaken med hakkede, ristede mandler og litt siktet melis .

Kommentar

Bli den første til å kommentere