Ostekake med kirsebær

Ostekake med kirsebær © Anders Schønnemann

Bunn

1
Sett ovnen på 175°.
2
Gjør klar en kakeform på 22 cm kledd med bakepapir.
3
Bland 160 g mandelmel, 120 g melis og 25 g hvetemel i en skål med en visp.
4
Pisk eggehvitene luftige, tilsett brunt sukker underveis, og pisk dem stive.
5
Tilsett de tørre ingrediensene, og vend sammen i hurtige, men forsiktige tak.
6
Hell blandingen i kakeformen, glatt ut, og stek kaken midt i ovnen i 24-26 min. Åpne ovnsdøren et par ganger.
7
Avkjøl bunnen på en bakerist. Kaken kan evt. oppbevares i fryseren.

Syltede kirsebær

1
Kok opp 200 g vann og 200 g sukker i en gryte.
2
Tilsett kirsebær, og kok opp.
3
Ta kirsebærene opp med en hullskje, og legg dem i en skål. La laken koke inn i ca. 5 min.
4
Hell laken over bærene, avkjøl, og oppbevar i en tett beholder i kjøleskapet.
5
La bærene dryppe av i en sil i minst 1⁄2 time før servering.

Crumble

1
Bland 50 g smør, 40 g sukker, 35 g mandelmel, 50 g hvetemel og en smule salt i en skål, og rør sammen til en deig.
2
Legg deigen i en beholder, og la den hvile i minimum 1 time.
3
Sett ovnen på 165°.
4
Legg bakepapir på en stekeplate, og fordel deigen i små stykker med fingrene. De kan gjerne ha forskjellig størrelse.
5
Stek midt i ovnen i ca. 14 min.
6
Hvis du synes, at bitene flyter sammen, kan du underveis i stekingen ta stekeplaten ut og hakke forsiktig.
7
Avkjøl på rist, og oppbevar crumblen i en tett beholder.

Mousse

NB: Moussen skal i formen, så snart den er ferdig.
1
Løs opp gelatin i en stor skål med kaldt vann.
2
Lag klar et varmt vannbad.
3
Legg 200 g kremost i en skål, og sett den i vannbad slik at osten blir myk.
4
Tilsett 1 spiseskje melis, og pisk glatt med en visp.
5
Ta skålen utav vannbadet, og sett den til side.
6
Kok opp 75 g sukker og vann i en liten kasserolle.
7
Legg eggeplommer i en skål, og hell den varme sukkerlaken over i en tynn stråle mens du pisker.
8
Sett skålen over vannbadet, tilsett gelatinen, og pisk eggeplommene til de er luftige.
9
Ta skålen utav vannbadet, og pisk til eggeplommene er avkjølte.
10
Vend dem sammen med kremosten.
11
Pisk fløten til krem.
12
Tilsett den piskede kremen i kremostmassen, og vend dem sammen til en jevn blanding.

Montering av kaken

1
Legg cellofan langs kanten i en kakeform på 22 cm.
2
Legg oppi den stekte kakebunnen.
3
Hell ca. halvparten af kremen over bunnen, og fordel de avdryppede kirsebærene oppå.
4
Legg på resten af kremen.
5
Sett kaken i fryseren eller i kjøleskapet til kremen har satt seg.
6
Pynt med crumble på toppen, og lag evt. to baner med siktet melis.

Kommentar

Bli den første til å kommentere