Ostekake med snickers og oreo

Ostekake med snickers og oreo © Woman.dk

Bunn

1
Sett ovnen på 160°.
2
Blend de 30 oreokjeksene i en blender til de har blitt til smuler.
3
Tilsett smeltet smør til oreomassen og blend de to ingrediensene sammen i blenderen.
4
Trykk massen ned i bunnen av en springform smurt inn med litt smør.
5
Smør også massen halvt opp på siden av springformen, 23 cm.
6
Stek bunnen i 10 min. Legg kaken på en rist.

Fyll

1
Pisk kremosten med en håndmikser til den er myk. Tilsett et egg om gangen. Pisk det godt sammen.
2
Tilsett sukker, kremfløte og vanilje, og blend videre. Rør inn lett hakket snickers.
3
Hell fyllet over den avkjølte bunnen. Stek ostekaken i ca. en time, eller til toppen begynner å se tørr ut.
4
Hvis den fortsatt er litt flytende i midten, gjør ikke det noe. Det er bedre å understeke enn oversteke.
5
Avkjøl ostekaken på en bakerist.
6
Sett den inn i kjøleskapet i minst 4 timer.
7
Deretter kan du ta den kalde bunnen ut av kjøleskapet og åpne springformen.
8
Legg ostekaken på et serveringsfat eller et kakefat.

Ganache

1
Hell sjokoladeknappene i en skål, som tåler varme.
2
Hell fløten ned i en liten sautepanne, til fløten begynner å putre.
3
Hell fløten over sjokoladeknappene. La blandingen sette seg i ca. 3 min, til blandingen er smeltet sammen.
4
Hell gananchen over ostekaken. La ganachen renne litt nedover sidene.
5
Dryss over hakket snickers.
6
Servér ostekaken med det samme eller sett den inn i kjøleskapet, til den skal brukes.
7
Den holder seg i opptil 2 dager.

Kommentar

Bli den første til å kommentere