Østers med kaviar

Østers med rødløk og kaviar © Lina Eriksson

Slik åpner du østers:

Uåpnede østers holder seg noen få dager i kjøleskapet. De skal oppvares ­horisontalt med den flate siden opp og den buede siden ned, slik at væsken ikke renner ut og østersen tørker inn og dør. Åpne østers lagt på is kan stå fremme i romtemperatur i ca. 30 min.
1
Hold østersen med den litt flatere siden opp i et tykt kjøkkenhåndkle. Press inn en kraftig kniv, gjerne en spesiell østerskniv, mellom de to halvdelene av skallet, vrikk på knivbladet og press opp en liten åpning.
2
Tørk av kniven og stikk den inn på nytt. Før kniven langs innsiden av skallet og skjær over lukkemuskelen. Det bør være væske igjen i skallet.
3
En frisk og levende østers dufter godt og trekker seg litt sammen når den åpnes, eller når du drypper noen dråper sitron over den.

Servering av østers:

1
Skrell og skjær rødløken i tynne ringer, gjerne med ostehøvel. Press over sitronsaften og la det stå i ca. 30 min., gjerne lenger.
2
Hakk gressløken. Knus isen.
3
Åpne østersene og ­plasser dem på et fat med knust is.
4
Pynt østersene med marinert rødløk, kaviar og hakket gressløk.

Kommentar

Bli den første til å kommentere