Ovnsbakt ­kylling med rot­frukt og bønnedip

Ovnsbakt kylling © Malin Landqvist Foto: Lina Eriksson/Allt om Mat

Slik gjør du:

1
Sett ovnen på 175 °C. Tørk kyllingene med kjøkkenpapir. Krydre dem på inn­siden og utsiden med 2 ts salt og ½ ts pepper. Skyll sitrusen godt i lunkent vann. Skjær frukten i båter. Fyll kyllingene med mesteparten av frukten og ev. persillestilker.
2
Legg kyllingene i en langpanne sammen med resten av sitrusfruktene.
3
Smelt smøret i en kasserolle, og bland det med soyasaus og estragon. Pensle kyllingene med mesteparten av smørblandingen.
4
Rotfrukter: Skrell rotfrukten, og skjær den i grove biter. Del brokkolien i store buketter. Skrell og skjær løken i båter. Del hvitløken horisontalt. Fordel alt rundt kyllingene. Ringle olje over grønnsakene, og krydre dem med 1 ts salt og ½ ts pepper.
5
Stek midt i ovnen i ca. 1 time til kjernetemperaturen på kyllingene er 75 °C ved benet. Vend kyllingene etter 30 min. og pensle dem med resten av smøret.
6
Tilbered couscous, bulgur eller ris etter anvisningen på pakken mens kyllingene steker. Vend deretter grynene med de bakte grønnsakene.
7
Server den ene kyllingen med gryn, grønnsaker og bønnedip, og spar den andre til de andre rettene.

Bønnedip:

1
Denne er perfekt å lage når du har bønnerester i kjøleskapet. Tilpass resten av ingrediensene etter hvor mye bønner du har. Oppskriften er til ca. 4 personer.
2
Skyll bønner fra boks. Skyll sitron/lime i lunkent vann. Riv skallet og press 3 ss saft.
3
Blend bønner med kremost eller crème fraîche, sitrusskall og -saft og ev. urter. Krydre med salt og pepper.
4
Tips: Bønnedip er godt til mye. Ofte har man en eller annen type bønner i skapet hjemme. Bruk den som alternativ til smør på brødskiven til kjøttpålegg, som en smakfull piff i suppen eller til en mettende salat.

Kommentar

Bli den første til å kommentere