Ovnsbakt kyllingfilet med gresskar og linser

Butternutgresskar kalles flaskegresskar på norsk, og kan minne litt om søtpotet i smak og konsistens. © Ulrika Pousette/Allt om mat
Sunt

Ovnsbakt kylling med linser og gresskar

1
Sett ovnen på 200°C. Skjær noen snitt på oversiden av kyllingfiletene. Krydre dem med 1 ts salt og ½ ts svart pepper. Brun kyllingfiletene i ½ ss olje i ca. 1 min. på hver side i en stekepanne. Legg den deretter over på et stekebrett dekket med bakepapir.
2
Skrell og skjær løken i båter. Skjær gresskaret i biter. Legg løk og gresskar på brettet sammen med kyllingen. Ringle 1 ss olje og 1 ts salt over grønnsakene. Stek midt i ovnen i ca. 20 min. Vend gjerne gresskarbitene underveis.
3
Hell fra laken linsene ligger i, og fordel linsene over kylling og grønnsaker når det gjenstår ca. 5 min. av steketiden.
4
Skiv fefferonien (den syltede chilien) og vend den med crème fraîche. Server til kylling, gresskar og linser.

Kommentar

Bli den første til å kommentere