Ovnsbakt laks med aspargespoteter og grønnkål

Ovnsbakt laks med aspargespoteter og grønnkål © wichmann+bendtsen
30 min.

Slik lager du ovnsbakt laks med aspargespoteter og grønnkål

1
Sett ovnen på 200°.
2
Skyll krydderurtene, og tørk dem forsiktig med tørkerull.
3
Vask potetene, vend dem i persille og 1 spiseskje olivenolje, og strø salt over. Legg potetene i en ildfast form med bakepapir, og stek dem i ca. 25 min.
4
Legg bakepapir i en ildfast form, og stek laksen i 12 min.
5
Skrell hvitløksfeddene, skjær dem i fine skiver, stek dem gylne i 1 spiseskje olivenolje, og legg skivene på fettsugende papir.
6
Skjær vekk den tykke stilken fra grønnkålet. Vask kålbladene grundig, og tørk dem i en salatslynge.
7
Skjær kålbladene i mindre biter.
8
Varm en stekepanne med i 1 spiseskje olivenolje, og stek kålet lett mørt. Smak til med salt, friskkvernet pepper og chili.
9
Vend kålbladene sammen med de ristede hvitløksskivene.
10
Servér laksen med de grønne krydderurtene, ovnsbakte poteter og kål.

Kommentar

Bli den første til å kommentere